De zevenentwintigste dag van de derde maand, oftewel 27 maart, is een belangrijke datum in mijn leven. Op deze datum vloog ik in 1980 van Seoul, Zuid-Korea naar Schiphol Airport. De dag dat mijn leven zich voortzette in Nederland. Een dag die voortaan aankomstdag werd genoemd.

Door Kyki Vermaire // Illustratie door Olga Broeders

Verjaardag vs aankomstdag

Vroeger vierde ik deze dag met mijn familie alsof het mijn tweede verjaardag was, maar dan net iets anders. Met een verjaardag mochten we op de stoel staan, of werd je het aantal levensjaren de lucht in getild. We zongen verjaardagsliedjes en pakte cadeautjes uit. Op 27 maart vierden we mijn aankomstdag. Letterlijk de dag dat ik in Nederland als baby van drie maanden in Nederland aankwam. Ik mocht altijd een cadeautje uitpakken en stonden we even stil bij het moment. Vaak ging dat gepaard met herinneringen van mijn ouders en twee zussen en vierden we op deze dag ook de trouwdag van mijn ouders. Twee vliegen in één klap. Vroeger deed deze dag me nog niet zoveel, het is iets wat mijn ouders altijd hebben geïnitieerd. Even stilstaan bij dit voor hun belangrijke moment. Zuid-Korea was vroeger nog niet zo heel erg in mijn leven. Mijn interesse moest groeien.

Roots

Mijn ondergrondse gedeelte, mijn wortelstelsel, had nog niet veel van Zuid-Korea opgenomen. Het begin van mijn leven lag er, maar ikzelf had mij nog niet verbonden. Natuurlijk is het net zoals bij een plant dat het ondergrondse en bovengrondse gedeelte wel degelijk met elkaar verbonden zijn, bij mij was dat ook zo. Maar die acceptatie kwam pas later. Vooralsnog associeerde ik Roots enkel met een nummer van een van mijn favoriete bands Sepultura.

Van aankomstdag naar Arrivalday

Inmiddels is aankomstdag veranderd in Arrivalday. Doordat ik de mensen leerde kennen die met mij meevlogen van Korea naar Nederland in 1980, ik Korea meer accepteerde en naar Korea was geweest, was mijn geboorteland meer in mijn leven aanwezig. De interesse groeide en wilde ik meer weten over de cultuur. Inmiddels vier ik deze dag met mijn eigen gezin, op onze manier. Vaak doen we dat door lekker te eten. We eten met regelmaat lekker, maar op deze dag lijkt het eten altijd nét iets lekker en specialer te smaken.

SURPRISE

Dit jaar is arrivalday nóg specialer. Want, vanaf nú kun je mijn debuut FarSkies bestellen op pre-order en nog voor de release als eerste in mijn boek duiken. Mijn gedachtenspinsels gebundeld in gedichten en columns. Een idee wat al heel lang in mijn hoofd – lees: hart – zat, begon als een project en uiteindelijk resulteerde in een boek waarin ik mijn proces beschrijf en leer leven met adoptie en Zuid-Korea, alles weergegeven op mijn manier.

 


Reserveer nu alvast jouw exemplaar!

Vanaf 1 mei kan iedereen genieten van Kyki Vermaire’s debuut: FarSkies, een persoonlijke verhalen- en gedichtenbundel over interlandelijke adoptie en het vinden van je roots. Wil je de release van deze meeslepende read absoluut niet missen? Of de allereerste zijn die nog vóór de releasedag van dit boek mag genieten? Snappen we! Reserveer dan nu alvast jouw exemplaar! Reserveren is super simpel! Kies hoe jij dit boek het liefst wil lezen (als eBook of als fysiek boek). Plaats jouw keuze in je winkelmandje, ontvang een bevestiging van je reservering en nog vóór de officiële release op 1 mei, vind je jouw exemplaar van FarSkies in je mailbox of op de deurmat! Whoehoe! Klik HIER om jouw reservering te plaatsen!

Farskies

 

 

 

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden