Bijzonder Normaal

En dan is er opeens een blogartikel. Over mijn e-book. Míjn e-book! Ik vind het nog steeds een gek idee. Ik heb altijd al verhalen geschreven, maar dat er nu echt eentje gepubliceerd gaat worden… En dat jullie het gaan lezen! Tenminste, dat hoop ik natuurlijk.

Door Marjolijn Zuidema // Illustratie door Liza de Jong

Ik ga iets publiceren!

Eerder heb ik mezelf al een beetje voorgesteld (lees hier het interview met Marjolijn). Ik heb verteld waarom ik schrijven zo leuk vind en dat ik op mijn veertiende voor het eerst een manuscript naar een (grote) uitgeverij stuurde. Met als reactie dat het een erg leuk verhaal was, maar wat ze niet zouden uitgeven. Toen dacht ik nog: ‘Ach, goed geprobeerd.’ En ik bleef verder schrijven voor de lol. Op mijn achttiende probeerde ik het nog eens, maar ik kreeg weer dezelfde reactie: Leuk verhaal, maar helaas. Op dat moment was mijn idee: ‘Het zou leuk zijn als ik eens iets gepubliceerd kreeg.’ Maar daar bleef het bij. Die gedachte veranderde echter verder in ‘Ik wens toch wel graag een publicatie van één van mijn verhalen’, naar ‘Ik wil echt iets publiceren’ en sinds een jaar is het: ‘Ik gá iets publiceren!’ Inmiddels is het immers zo dat je niet meer  per se een (grote) uitgeverij nodig hebt als je iets wilt publiceren. Je kunt het ook helemaal zelf doen, of met de hulp van een publishing platform, zoals The Black Sheep Indie.

Bijzonder Normaal

Maar waarom wil ik nu écht iets publiceren? Ik schreef Bijzonder Normaal in 2014, omdat ik een boek miste waar een vegetarisch of veganistisch personage in voor kwam.  Zelf was ik inmiddels al acht jaar vegetariër en ik las nooit iets over iemand zoals ik in romans. Ik zag ze ook nauwelijks op tv, trouwens. Als er al een vegetariër (of veganist) op televisie verscheen, werd die vaak neergezet als overdreven emotionele, wereldvreemde hippie. Ik kon me moeilijk voorstellen dat álle vegetariërs en veganisten zo waren, want dat was ik zelf ook niet. En als niemand anders dat wilde vertellen, dan zou ik het zelf wel doen. Wanneer ik mijn verhaal nu teruglees, ben ik het nog steeds eens met de gedachtes en gebeurtenissen die ik er op losgelaten heb. Die wil ik graag delen met anderen!

Ook zo benieuwd naar wat Marjolijn met ons wilt delen? Houd dan The Black Sheep Indie in de gaten en volg haar reis tot aan de publicatie van haar allereerste eBook! 

 

The Black Sheep Indie

  1. Reageer

    Hallo Marjolijn, als jouw moeder weet ik natuurlijk al heel lang dat jij goed kunt schrijven. Dat jij het geschrevene kunt omzetten in beelden. Ik ben super trots op doorzettingsvermogen! En ik vind het fantastisch dat het nu eindelijk zo ver is. En mijn complimenten gaan ook naar Liza. Goed gedaan!

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden