Wist je dat één op de 17 Nederlanders schrijfambities heeft? Dit kleine kikkerlandje telt zo’n één miljoen mensen die een verhaal in hun pen hebben branden en dat willen delen met de wereld. Maar helaas krijgt niet iedereen die kans. Veel aspirant schrijvers zien hun verhaal op de gevreesde slush pile verdwijnen. Je boek zou niet passen bij de uitgeverij, een te kleine doelgroep hebben, commercieel niet aantrekkelijk zijn, niet verrassend of vernieuwend genoeg, en… vul maar in. Zonde! Want op die manier gaat ontzettend veel talent en kennis verloren. En dat is precies waar The Black Sheep Indie verandering in wilt brengen.

Heb je er altijd van gedroomd om eindelijk dat verhaal op te schrijven, dat kookboek uit te geven, je kennis met de wereld te delen, of de geschiedenis opnieuw te vertellen maar dan op jouw manier? Dan is dit hét moment om dat te doen! The Black Sheep Indie is het self-publishing platform dat jou als independent (Indie) auteur in de gelegenheid stelt snel, eenvoudig, koste- en risicoloos je eBook uit te geven. En je daarnaast ook nog eens te ondersteunen bij de marketing en verkoop van je eBook. Zo houd jij meer tijd over om te doen wat je echt leuk vindt: Schrijven!

Superleuk, maar hoe doet The Black Sheep Indie dat?

Stel, je bent een gedreven vliegvisser. Familie, vrienden en zelfs vreemden vragen jou om je kennis met ze te delen. Jij hebt iets unieks, iets wat zij graag willen hebben. Ze willen zo graag weten wat jij weet dat je besluit er een boek over te schrijven. Je hart, je ziel en al je kennis pen je neer in dat boek. Na maanden zwoegen stuur je het op naar een uitgeverij, die je – na weken wachten – helaas moet laten weten dat de vliegvissenmarkt geen grote markt is en ze je boek niet zullen uitbrengen. Jammer! Want ook al is het een kleine markt, het is wel een markt en er zijn genoeg mensen die wel op dat boek zitten te wachten. The Black Sheep Indie biedt jou om die reden een platform om dat boek in de vorm van een eBook wel uit te brengen en gaat samen met jou op zoek naar die doelgroep. Door gebruik van gerichte online (en in sommige gevallen ook offline) marketing- en promotieactiviteiten boren wij de markt aan en zorgen wij dat jouw eBook bij de juiste mensen terechtkomt. Wij zorgen dat het bij die mensen terechtkomt die bij het volgende vistripje blij zijn dat ze nu eindelijk over de kennis beschikken die ze anders nooit hadden gehad! Maar niet gevreesd, The Black Sheep Indie is er niet alleen voor vliegvissers, we zijn er voor iedereen die zijn verhaal wilt delen en dat graag in eigen beheer wilt doen. Het motto van The Black Sheep Indie is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een boek uit te geven, ook de zwarte schapen.

Wanneer je je aanmeldt bij The Black Sheep Indie kom je met jouw eBook op de website te staan en kunnen bezoekers het gelijk downloaden. Tevens wordt jouw eBook gepromoot via de verschillende social mediakanalen van The Black Sheep Indie waaronder de populaire kanalen als Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Daarnaast leren we jou als schrijver graag kennen en, als jou dat ook leuk lijkt, willen we een eBook trailer met je maken om zo je boek nog meer kleur en karakter te geven. We bespreken samen hoe jouw boek tot stand is gekomen, leren je boodschap kennen en richten onze marketing- en promotieactiviteiten op jouw doelgroep zodat binnen de kortste keren iedereen weet wie jij bent en waarom ze jouw eBook moeten hebben!

Waarom self-publishing?

Self-publishing biedt als grootste voordeel vrijheid. Je hebt je verhaal zelf in de hand. Je kunt schrijven over wat je wilt, hoe je het wilt, wanneer je dat wilt en waar je wilt. Jouw boek blijft ook echt jouw boek, precies zoals je het bedoeld hebt. The Black Sheep Indie gaat je niet vertellen hoe jij je boek moet schrijven, of wat je moet toevoegen om het commercieel aantrekkelijker te maken (tenzij je daar graag hulp bij wilt). De auteursrechten van je boek liggen altijd bij jou. Je geeft enkel The Black Sheep Indie toestemming om het boek via www.theblacksheepindie.com aan te bieden. En niet geheel onbelangrijk, de verdiensten bij self-publishing zijn een stuk hoger dan wanneer je op traditionele wijze een boek uitgeeft. Om even een vergelijking te trekken, wanneer je een boek uitgeeft via een uitgever ontvang je gemiddeld 5 – 10% aan royalty’s. Wanneer je zelf een eBook uitgeeft via bijvoorbeeld The Black Sheep Indie dan ontvang je, afhankelijk van je verkoopprijs en genre, per verkocht eBook 45 – 80% aan royalty’s.

Oké, helder maar waarom dan eBooks?

De eBook markt is een aantrekkelijke markt om in te duiken, vooral als startende self-publisher. Je bespaart aanzienlijk in druk- en stockkosten die je weer kan investeren in marketing en promotie. Daarnaast wilt The Black Sheep Indie ook haar bijdrage leveren aan een betere en gezondere wereld. eBooks zijn milieubewust, duurzaam en de kosten van het maken en publiceren van een eBook zijn extreem laag; wat de investering die je als zelfstandige auteur maakt enorm verkleint.

Word zelf een Indie!

Dus waar wacht je nog op? Tijd om dat verhaal te schrijven en vandaag nog te publiceren! Je eBook publiceren doe je bij The Black Sheep Indie in een paar eenvoudige stappen: van het invullen van informatie over je boek tot het opmaken van je eigen cover, van het uploaden van je bestanden tot het zelf bepalen van de prijs. Je beschikt na het registreren over je eigen Indie dashboard. In één overzicht zie je al je auteursactiviteiten, ben je op de hoogte van de verkopen van je eBook, kun je reageren op berichten van volgers en te allen tijden aanpassingen aan je eBook maken. En mocht je daar behoefte aan hebben, dan kan je gebruikmaken van extra diensten die je ondersteunen bij het publiceren en verkopen van je eBook. Denk hier onder andere aan het vormgeven van je eBook, extra (social) media-aandacht, doelgroepenonderzoek en het opzetten van een website of social mediakanalen.

Keep calm and write on

The Black Sheep Indie is het initiatief van een jonge, enthousiaste, Indie schrijfster die weigert te geloven dat “schrijven nu eenmaal niet voor iedereen is weggelegd.” Een zin die ik helaas meer dan eens heb moeten horen (lees mijn verhaal hier). The Black Sheep Indie gelooft dat we allemaal een verhaal te vertellen hebben, kennis kunnen delen en dat er voor iedereen een markt is. Ook voor dat boek over vliegvissen. Het doel van The Black Sheep Indie is om je optimaal ondersteunen bij het uitgeven van jouw eBook. Op een wijze waar jij maximaal van profiteert: koste- en risicoloos een eBook publiceren en The Black Sheep Indie het laten delen met de wereld – oké, voor nu alleen nog Nederland.  Wil je weten hoe dit werkt, klik dan hier.

The Black Sheep Indie is geen exclusief kanaal, wil je je eBook ook publiceren op andere platforms dan mag dat altijd! Power to the Black Sheep!