Wallpapers

Ik weet niet of iedereen het inmiddels weet, maar de publicatie van Bijzonder nieuw staat gepland op 1 november. Man, het is al net zo spannend als de publicatie van mijn eerste boek! Eén van de laatste dingen – maar wel heel cruciaal! – die ik regelde was een boekomslag. Net als bij Bijzonder Normaal vroeg ik Liza de Jong een ontwerp te maken. Ik weet dat Liza erg goed is in out-of-the-box denken en in het uitproberen van nieuwe dingen. Ik stuurde haar dus mijn nieuwe manuscript en ze ging aan de slag…

Door Marjolijn Zuidema

Don’t judge a book by its cover

Zoals we allemaal weten, hoeft een boekomslag helemaal niks te zeggen over het verhaal. Als er bijvoorbeeld een roze oma-onderbroek op het omslag staat, hoeft dat niet te betekenen dat het boek gaat over een lieve oma. Voor hetzelfde geld is het een boek over een groot geheim dat bekend wordt en staat de roze onderbroek voor de uitdrukking ‘de vuile was buiten hangen’, oftewel iets schokkends onthullen. Het heeft daarom niet altijd zin om een boek op de buitenkant te beoordelen.

Als je het boek met de oma-onderbroek op het omslag hebt opgepakt in de hoop een grappig verhaal over een leuke oma te lezen, maar het blijkt een verhaal over een groot geheim te zijn, zou het zomaar kunnen dat het boek je tóch aanspreekt. En dat allemaal vanwege die roze onderbroek.

MAAR NATUURLIJK DOEN WE DAT WEL! Het omslag moet ons aanspreken, moet ons het boek doen oppakken en de samenvatting op de achterkant lezen. Het omslag moet ons het boek doen kopen of lenen bij de bieb. Het moet ons het verhaal in trekken.

Will you marry me?

De beslissing over een boekomslag lijkt op het kiezen van een bruidsjurk: je hebt (ongeveer) een idee hoe het eruit moet zien, vervolgens komt de ontwerper met iets totaal anders aanzetten en is het mooier dan je zelf ooit zou kunnen bedenken. Liza’s ontwerpen geven mij in elk geval dat idee.
Wat denk jij?

 

Bijzonder nieuw vanaf 1 november in de shop!

Vanaf 1 november kan jij genieten van het tweede boek van Marjolijn Zuidema, een prachtige read die je niet wil missen. Reserveer nu alvast jouw exemplaar en wees de eerste die van Bijzonder nieuw mag genieten! Reserveren is super simpel. Plaats je bestelling in het winkelmandje, ontvang een bevestiging van je reservering, en nog vóór 1 november vind je jouw exemplaar in je mailbox! Klik HIER voor jouw exemplaar!

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden