The Black Sheep Indie

Nou… niet helemaal, maar er gaat wel het een en ander veranderen. En wat dat is, dat lees je in deze blog.

Terugblik

The Black Sheep Indie opende op 11 september 2016 haar digitale deuren, een mega spannend moment. Ik weet nog goed hoe ik achter mijn laptop zat en de klok zag aftellen tot het precies 11.09 uur was, om vervolgens met één klik op de knop officieel “live” te gaan. Toegegeven, in mijn hoofd was het veel spannender dan in de praktijk.

Waar ik vuurwerk verwachte, ontpoppende champagneflessen, vele felicitaties en een stroom aan internetbezoekers, zat ik in werkelijkheid in mijn pyjama een droge cracker te eten en te kijken naar de twee bezoekers die op dat moment op de pagina waren – mijn webmaster en ikzelf.

Desalniettemin, het was een prachtig moment. Een moment van trots. Ik had het toch maar effe gedaan. The Black Sheep Indie is vanuit een passie ontstaan; een passie voor boeken, voor lezen, en voor indie-auteurs. Met dit platform kon ik indie-auteurs helpen hun – en mijn eigen – schrijfdromen te realiseren. Ik zou ze ondersteunen bij dat “moeilijke” stukje, de verkoop, en me richten op zelfstandige auteurs, mensen die in hun eigen kracht geloven. Ik kon en zou de “zwarte schapen” – schrijvers die anders durven te zijn en het anders durven te doen – een plek bieden waar zíj centraal staan en waar lezers heerlijke goodreads vinden die anders mogelijk onontdekt zouden blijven. Maar vooral, ik zou indies vooropstellen, zonder dat zoutige, commerciële randje. Ieehhh…

Speaking of that commerciële randje

Al snel groeide The Black Sheep Indie uit tot een platform waar veel auteurs en lezers inspiratie, samenwerkingen en vooral persoonlijk aandacht vonden. Precies wat ik wilde, alleen… daar tegenover stond dat het platform ook steeds commerciëler werd en de verkoop van boeken de boventoon voerde, in plaats van de fun en de persoon achter het boek. Ik wilde met The Black Sheep Indie lezers laten zien welke gave indie-boeken er zijn en ze die “aanbieden”, maar zonder de commerciële ondertoon dat ze die boeken dan ook gelijk bij mij konden kopen. Ik wilde de boeken die je in de shop vindt aanprijzen omdat ik ze oprecht gaaf vind, niet omdat er een verdienmodel achter zat. Een lastig dilemma, en een die me in de afgelopen jaren steeds meer begon tegen te staan. Wat er, onder andere, uiteindelijk voor gezorgd heeft dat ik de moeilijke keuze heb gemaakt om te stoppen met The Black Sheep Indie.

Dramatisch much?

Oké, het klinkt heftiger dan het is en stiekem is het ook niet helemaal waar. The Black Sheep Indie gaat niet stoppen, sterker nog: we gaan gewoon lekker door! Maar wat wel gaat veranderen, is de verkoop van (externe) indie-boeken via de shop. Zoals hierboven aangegeven, is het altijd al de bedoeling geweest om indies een plek te bieden waar zij centraal staan, waar lezers prachtige reads kunnen vinden en waar iedereen geïnspireerd wordt om te schrijven, te lezen en plezier te maken. En die boodschap kan ik zoveel beter verspreiden wanneer die ondertoon “hé-neem-ook-een-kijkje-in-de-shop”, er niet meer is. We gaan met The Black Sheep Indie weer even terug naar de basis en de reden waarom het platform ontstaan is. En ikzelf ga ook weer lekker schrijven, want boy-oh-boy wat mis ik schrijven.  

Hoe nu verder?

Vanaf 1 februari 2019 sluit The Black Sheep Indie (grotendeels) haar digitale winkeldeuren. Tot die tijd is het wel nog mogelijk om eerder gekochte eBooks te downloaden én nieuwe eBooks en paperbacks aan te schaffen – toch nog een beetje commercieel. Na 31 januari kun je bij The Black Sheep Indie terecht voor alles wat met lezen, schrijven en indie zijn te maken heeft – alleen dan zonder de verkoop. Met veel interviews, blogs, video’s en leuke challenges wordt en blijft The Black Sheep Indie hét platform voor en door indies. Precies zoals ik het altijd gewild heb.

Via deze weg wil ik mijn allerliefste Black Sheep Indies bedanken, zonder deze geweldige schrijvers en hun heerlijke energie had het platform niet eens bestaan. Ik wil iedereen bedanken die me de afgelopen jaren gesteund heeft en blijft steunen. En ik wil vooral jou bedanken, de lezer. Want zonder jou was ik niet gemotiveerd geweest om dit platform een ander tintje te geven en een nieuwe richting in te slaan. Dus blijf vooral de social kanalen volgen, want ook na 31 januari vind je hier inspiratie, prachtige boeken en vooral heel veel fun!

Final sale

In de shop vind je nog tot en met 31 januari prachtige eBooks en paperbacks! We gaan niet stunten met prijzen of een “leegverkoop” organiseren, daarvoor hecht ik simpelweg gewoon teveel waarde aan de (e)boeken. Echter… de oplettende kijker zal wel een ander voordeel ontdekken. Dus sla je slag en geniet nog tot het eind van deze maand van de heerlijke, prachtige, ontroerende en mega spannende reads van mijn Black Sheep Indies. Klik HIER voor jouw volgende goodread!

    1. Reageer

      Dank je wel! Dat vind ik ontzettend lief om te lezen!

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden