eBooks

Een goede vraag want je moet natuurlijk wel je eBook kunnen lezen. Omdat we bij The Black Sheep Indie houden van eBooks en je een zo’n plezierig mogelijke leeservaring willen meegeven, zijn we het web ingedoken om uit te zoeken met welke apps en/of software je het beste jouw eBooks kan lezen. En wat blijkt, er zijn tal aan apps die je toegang geven tot het lezen van je favoriete eBooks. Wij hebben de beste voor je geselecteerd, dit is onze top 5!

1 iBooks

Mijn persoonlijke favoriet. iBooks is de officiële boeken-app van Apple en verreweg de meest gebruikte app voor het lezen van ePub en PDF bestanden op je smartphone. Waar je eerder zelf de app moest downloaden, is het sinds iOS8 standaard op elke iDevice geïnstalleerd. Het fijne vind ik zelf dat het een hele overzichtelijke app is. Je kan je boeken sorteren – ja, dat vind ik belangrijk – en het geeft je vanuit de app direct toegang tot nog meer eBooks die je heel makkelijk met je Apple ID kan kopen en/of downloaden.

Downloaden: iBooks

2 Kobo

Een gebruikersvriendelijke app met een fijne uitstraling en heel geschikt voor Androids. Ik vind deze app minder overzichtelijk dan iBooks en ik vind het ook niet prettig dat wanneer ik een eBook gelezen heb de app trost aangeeft dat ik alwéér een eBook uit heb. Maar als ik dan terugblader, de app zegt dat ik het eBook toch niet uit hebt. Volg je het nog? Het is kinderachtig, i know, maar het is ook een prestige dingetje. Als ik een boek uit heb, dan is het uit ook verdorie! Wat ik dan wel weer leuk vind aan Kobo is dat je “prijzen” kan winnen. Kobo beloont lezers met verschillende badges die je kan winnen door simpelweg, te lezen. Zo ben ik de trotse eigenaar van de Night Rider badge. Deze badge krijg je wanneer je een hele nacht hebt doorgelezen. Ik was doodmoe toen ik het eBook uit had, maar het was het waard.

Downloaden: Kobo

3 Aldiko

Met deze app ben ik niet zo heel goed bekend maar als je Google mag geloven is het een populaire eReader app voor iPhone, iPad en met name voor Androids. Naast dat de app verschillende bestandsformaten waaronder ePub en PDF ondersteunt, kun je de app helemaal naar eigen wens instellen. Zo is het mogelijk om bladwijzers te maken, woorden op een pagina op te zoeken, is er een woordenboek aanwezig en kun je het lettertype en de lettergrote wijzigen. En als je het, net als ik, belangrijk vindt om je digitale boekenkast op orde te hebben dan is deze app a gift from heaven.

Downloaden: Aldiko

4 Adobe Digital Editions

Onlangs nog gezien bij oma en misschien wel een van de meest gebruikte software voor het openen en lezen van eBooks op PC’s en laptops. Maar niet alleen voor je PC of laptop is dit een fijne applicatie, ook op tablets en smartphones kun je Adobe Digital Editions downloaden. Om Adobe Digital Editions te kunnen gebruiken moet je wel een account aanmaken. Het is even een klein stapje extra maar dan heb je ook wat!

Downloaden: Adobe Digital Editions

5 Calibre

Deze applicatie is mijn absolute favoriet als het aankomt op eBooks lezen op je laptop of PC. Het fijne aan deze applicatie is dat het heel simpel is in gebruik. Je voegt eenvoudig het eBook toe aan je Bibliotheek, dubbelklikt erop en kan beginnen met lezen. Ook al biedt Calibre een tal aan opties, je hoeft geen whizzkid te zijn om ze allemaal te snappen – laat staan te gebruiken. Nog een fijne bijkomstigheid is dat Calibre je ook de mogelijkheid biedt om je Word of PDF bestanden om te zetten naar een ePub. Hier zullen we binnenkort een leuke tutorial overmaken! Een tipje van de sluier: zelf een eBook maken met deze software is verrassend makkelijk en iets wat we allemaal kunnen! Hoe leuk!

Downloaden: Calibre

Nu je weet hoe hoe makkelijk het is om eBooks op je eDevices te lezen, wil je het natuurlijk ook uitproberen toch? Dat kan! Klik hier en download direct de allerleukste eBooks! Veel leesplezier!

 

the-black-sheep-indie-logo

 

 

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden
nl_NLDutch
nl_NLDutch