Terra Nova

Ze is van nature erg nieuwsgierig en barst van de fantasie. Zich afvragen hoe de wereld er over 200 jaar uitziet, is voor (sciencefiction) schrijfster Ursula Visser niet moeilijk. Als kind al, puilde haar hoofd uit van de vragen en verhalen. Alleen hield Ursula die verhalen toen nog meestal voor zichzelf. Het had niet veel gescheeld of we hadden helemaal niet van haar (e)boeken kunnen genieten. Ursula: ‘Of ik altijd schrijfster heb willen worden? Nee, vroeger wilde ik automonteur worden!’

Wanneer kreeg je de schrijfkriebels?

Als kind al, puilde mijn hoofd uit van de verhalen. Die hield ik toen meestal nog voor mijzelf. Maar af en toe schreef ik een gedichtje voor mijn oma en las het aan haar voor. Zij kon enorm spannend verhalen vertellen, dus ik denk dat het een beetje in de genen zit. Toen mijn man en ik voor een jaar sabbatical naar Australië vertrokken, hielden we een website bij. Let wel: dit was 2004, toen internet nog niet bij iedereen thuis was. We hadden erg veel volgers. Bij thuiskomst heb ik de verhalen gebundeld in een boekje en uitgebracht via een POD (print on demand) uitgever. Eigenlijk alleen voor familie. Maar er kwam meer vraag naar. Uiteindelijk is het boekje verkocht in Nederland, België en Australië.

Je hebt je eerste boek dus eigenlijk al gelijk in eigen beheer uitgegeven. Vanwaar de keuze om dat bij de daaropvolgende boeken en eBooks ook te doen?

Ik heb, zoals zoveel schrijvers, eerst een reguliere uitgever proberen te vinden. Na het zoveelste standaard afwijsbriefje, besloot ik het heft zelf in handen te nemen. Ik nam contact op met een redacteur en gaf mijn Abby Ryan tweeluik uit via Brave New Books. Ik heb er veel van geleerd. Dat wat ik geleerd heb, pas ik nu toe in de manuscripten en het uitgeven van mijn boeken via andere kanalen. Terra Nova bijvoorbeeld, is als boekje alleen via mijzelf te koop. De boekhandelskorting is zo hoog, dat ik 5,75 euro exclusief verzendkosten moet vragen als ik het via Bol.com te koop wil aanbieden. Nu kost het boekje 5 euro inclusief verzendkosten binnen Nederland. Het eBook kost overigens maar 0,99 cent! 

Terra Nova is het eerste kort verhaal dat in de eShop van The Black Sheep Indie verkrijgbaar is en ook nog eens het eerste in het genre: sciencefiction. Voor wie is dit verhaal het een mustread?

Terra Nova vertelt het verhaal van een geheime missie naar de dan verboden planeet: De aarde. In de nabije toekomst is de mensheid geëvacueerd naar planeet Centurion. Al decennia is de aarde verboden gebied, zodat ze zich voldoende kan herstellen voor rekolonisatie. Ver voordat het verbod afloopt, wordt in het geheim een missie naar de aarde uitgevoerd door de androïde PT1. Maar is de aarde klaar voor de bijzondere lading die zij meebrengt? Terra Nova is een mustread voor mensen die van korte verhalen houden, van hoop en mee willen gaan in een wereld van fantasie. 

Wauw! Hoe ben je op het idee gekomen om hierover te schrijven?

Ik wilde een coverfoto zoeken voor mijn nieuwe manuscript en kwam een foto tegen van wat nu “PT1” is. Nog geen uur later stond de rode draad voor het verhaal op papier. Soms heb ik dat: instant inspiratie. Wat ik met sciencefiction heb? Ik ben van nature erg nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Ik vraag me af wat ik zou doen als ik over 200 jaar terug zou mogen komen op aarde. Wat is er veranderd en wat niet? Ik houd overigens niet alleen van sciencefiction. Ik schrijf ook fantasie of gebruik meer dan één genre in een boek. Het Abby Ryan tweeluik is hier een voorbeeld van. Ik Amerika is het gebruik van meerdere genres in één boek al gewoner, hier moeten we nog even wennen. 

Terra Nova is pas vandaag verschenen, maar je werkt alweer aan nieuw materiaal. Wat kunnen we komend jaar nog meer van je verwachten?

Oeh! Mijn manuscript EvolutieJohn Water – is zo goed als af. Het is een sciencefiction en bevat nu 68.000 woorden. Daarnaast komt Transporter (een kort verhaal) uit in een gratis verzamelbundel van LEES! Dat is een initiatief van een viertal Indie auteurs. We gaan vanaf mei door Nederland om onze boeken te presenteren in boekhandels. We zijn in Oss (27 mei), Helmond (3 juni) en Veghel (10 juni). Transporter wil ik dit jaar, in een iets langere versie, ook in het Engels uitgeven en daarnaast misschien The Dragon Queen ook als dat allemaal lukt! 

Genoeg te doen dus! Tot slot, wat adviseer jij (aspirant) schrijvers die twijfelen over uitgeven in eigen beheer?

Geloof in jezelf, je kunt meer (zelf) dan je denkt!

 

The Black Sheep Indie


Terra NovaTerra Nova

Ursula is het geweldige bewijs dat uitgeven in eigen beheer niet alleen leuk is om te doen, maar iets is wat we allemaal kúnnen doen! Haar kort verhaal Terra Nova is vanaf vandaag verkrijgbaar in onze eShop. Wil jij PT1 vergezellen op haar geheime missie? Klik dan hier.

 1. Reageer

  Al verschillende boeken gelezen van Ursula Visser waaronder Het Atria Project en De vloek van Bedaron. En nog enkele zeer korte verhalen.
  Allemaal lezen ze gemakkelijk weg. Het vraagt soms wel veel van je concentratie omdat het anders niet goed te volgen is. Er gebeurt gewoon heel veel. Later valt alles op zijn plek en kijk je uit naar het vervolg op dit verhaal.

  Mijn laatste novel was Terra Nova. Ik heb het in één adem uitgelezen. Het verhaal is direct spannend en je wilt weten hoe het afloopt. Een goed bedacht verhaal en net weer anders dan andere verhalen in dit genre.

  Het nadeel van dit kleine boekje is dat ik wil weten hoe het nu verder gaat……
  Hint: schrijf alsjeblieft een vervolg 🙂

  1. Reageer

   Wat een leuke reactie! Wij zijn het helemaal met je eens! We want more!

 2. Reageer

  Ik heb genoten van Terra Nova. SF blijft boeien, vooral als het zo pakkend is geschreven als in Terra Nova. Isaac Asimov zou hier zelfs nog van smullen 🙂
  Ik wil graag nog veel van je lezen Ursula.

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden
nl_NLDutch
nl_NLDutch