6 x Vals

Afgelopen jaar verscheen de misdadige opvolger van 6 x Schuld: 6 x Vals. In deze spannende misdaadverhalenbundel raken de hoofdrolspelers opnieuw verstrikt in bedrieglijke intriges, met noodlottige consequenties. De duistere kant van de ziel neemt de leiding over van het geweten, en zes tragikomedies zijn het gevolg… Wat is de inspiratie voor deze valse verhalen geweest? The Black Sheep Indie sprak erover met auteur Frenkie Teijzirb!

Laten we er gelijk induiken: hoe is 6 x Vals ontstaan?

Er was een verhaal dat ik niet wilde opnemen in 6 x Schuld, dus besloot ik dit verhaal (Oplichter) te gebruiken als uitgangspunt voor mijn tweede bundel. Hieruit ontstond het thema Vals waarmee ik heel wat kanten op kon, vooral door de dubbele betekenis van het woord; onecht, enerzijds en gemeen, anderzijds.

Hebben de verhalen een diepere betekenis?

De eerste laag is de amusementswaarde, de verrassing van de twist en de ontknoping. De lezer moet grinniken, en vol leedvermaak en zwarte humor de zoete wraak of de onvermijdelijke ten ondergang ervaren. Daaronder zit de laag van de maatschappelijke verschijnselen. Bijvoorbeeld dat douaniers frauderen en containers cocaïne doorlaten, dat mooipraters vrouwen het hoofd op hol brengen en al hun geld aftroggelen, dat belastingontduiking door de rijken belastingontwijking wordt genoemd en dan legaal is, dat jaarlijks tientallen vrouwen vermoord worden door hun (ex)partner, omgerekend ongeveer één per week, dat oplichters jarenlang straffeloos doorgaan met het ruïneren van mensen, dat mensen onschuldig worden veroordeeld door tunnelvisie. En dan heb ik het nog niet gehad over sociale verschijnselen als stalken, hebzucht, status en onverdraagzaamheid.

Het bijzondere aan deze verhalenbundel is dat er ook een novelle in is opgenomen? Waarom die keuze?

Het verhaal Hartendief had, naast de uitdieping van het personage, meerdere nevenpersonages nodig. Daarbij moest de intrige uitgebreid worden opgezet. Dat leidde onherroepelijk tot een langer verhaal en voordat ik het besefte groeide het van 20-30 pagina’s uit tot 92. En zo werd het, door de meerdere karakters en de omvang, ineens een novelle.

Hartendief verrast met de onverwachte en onverbloemde beschrijvingen over seks. Dit vormt een grote tegenstelling met de ander verhalen die je schrijft. Hoe komt dat?

Het was niet mijn opzet om seks in het verhaal te brengen, en al helemaal niet om er dan ook nog eens respectloos en platvloers over te schrijven. Maar ik het schreef vanuit het perspectief van de hoofdpersoon M. en zo werd het mij al snel duidelijk dat seks in het verhaal hoorde. Het maakt zo’n belangrijk deel uit van zijn leven dat er geen ontkomen aan was. M. ging met mij op de loop en al snel dicteerde hij het verhaal. Ik kan de man niet beter voordoen dan hij is. Vandaar dat ik dit verhaal zo moést schrijven. Ik hoop dat de lezer Hartendief – in al zijn banaliteit – met een vette knipoog leest. Want zeg nou zelf, billen als magere koteletjes en schaamlippen die aaneen plakken als twee kleffe sneeën wittebrood, dat neem je toch niet meer serieus?

Welk thema krijgt de volgende 6 x?

Dat is voor mij ook nog een vraag! Er spelen wat ideeën door mijn hoofd, en ik heb nog een (onvoltooid) verhaal liggen, maar het is allemaal nog erg vaag. Zeker is wel dat ook dan weer wordt gemoord, getreiterd en geïntrigeerd. Het wordt weer genieten…

 


6 x Vals

De verrassing, de twist, de ontknoping! Auteur Frenkie Teijzirb weet in haar boeken altijd de spanning naar witte-knokkel-gehalte te brengen. Benieuwd? Klik dan HIER en download 6 x Vals naar je smartdevice om direct te kunnen beginnen met lezen! Lees je liever een reeks in één keer achter elkaar uit? Snappen we ook! 6 x Schuld én 6 x Vals lees je ook als bundel. Klik HIER voor jouw bundelexemplaar!

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden