Kyki Vermaire

Wat is nou fijner dan de werkweek starten met een flinke portie goede moed en het op vrijdagmiddag heerlijk kunnen afsluiten? Niets toch? Precies, dat is dus ook wat we bij The Black Sheep Indie dachten. Daarom gaan we vanaf volgende week met behulp onze eigen huisdichter én kersverse Indie, Kyki Vermaire, wat vrolijkheid en bewustwording verspreiden. En jou op die manier een heerlijke week bezorgen! Kyki: ‘Ik probeer op mijn eigen manier een positieve draai aan alles te geven en je zal dit ook teruglezen in mijn teksten.’

Dichter, Zelfstandig Ondernemer, Creatieveling, Mama

Kyki is op de eerste plaats zelfstandig copywriter, maar ook een creatieveling die veel nadenkt over de diversiteit van moederschap, vriendschap, partnerschap en het dagelijks leven. Kyki: ‘Ik heb vroeger niet structureel een dagboek bijgehouden, wel schreef ik altijd alles op losse briefjes. Verhaaltjes, notities, emoties en dergelijke. De echte omslag vond pas in 2005 plaats, toen ik op rondreis was in Zuid-Korea. Ik schreef stukjes naar mijn familie en goede vrienden, daar kwamen fijne reacties op.’ Zo’n fijne reacties zelfs, dat ze besloot een website op te zetten waarop ze haar gedichten en blogs deelt.

Kyki’ over haar stukken: ‘Persoonlijk, maar met een vleugje – soms chaotische – humor.’

Jeetje… dichter, zelfstandig ondernemer, creatieveling, mama, partner… Het is nogal wat. Houd je zo wel nog tijd over om andere dingen te doen?

‘Jawel hoor! Ik rond binnenkort mijn schrijfstudie Columns en Blogs schrijven af en studeer sinds kort Communicatie en Multimedia Design. Ik hou van muziek en daarom ben ik drie jaar geleden begonnen als recensent voor 3voor12/Breda. Voor dit muzikale platform mag ik lokale bands spotten, concert- en album reviews schrijven en sinds een jaar ben ik toegetreden tot de eindredactie. Tevens hou ik van een goed boek, een bezoek aan een mooi museum en kook – lees eet – ik graag.’

Als dat niet al genoeg was, ga je ook nog eens vanaf aanstaande maandag je gedichten en hersenspinsels met ons delen. Wat kunnen we verwachten?

‘Een mix van herkenning en bezinning, inspiratie, opiniestukken en mijn persoonlijke ervaringen: een inkijk ik mijn soms warrige leven. Ik vind het fijn als mensen zich geïnspireerd voelen, herkenning zien of voelen bij de teksten die ze lezen. Ik hoop dat je lippen omhoog zullen krullen tot een glimlach, dat ene gevoel van: ik ben niet de enige!’

‘Lees mijn mind doodlings en hopelijk voel je ze als support, zodat je weer verder kan met het schetsen van je eigen tekening.’

Onze eigen huisdichter, wauw! Bij The Black Sheep Indie kan ons geluk niet op en we staan te popelen om vanaf maandag de eerste stukken van Kyki met je te delen. Kyki’s stukken zullen op onze Social Media kanalen op maandag en vrijdag verschijnen, maar wil je meer? Dat kan! Like dan Kyki’s Facebookpagina voor jouw dagelijkse portie inspiratie!

 

The Black Sheep Indie

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact