Cyanide

“Ik wilde van alles worden, maar schrijver stond ergens onderaan de lijst. Toch heeft het schrijven het gewonnen!” En maar goed ook! Met haar retespannende debuut Cyanide bestormt indie-auteur Melanie van Garderen de markt, whoehoe! Melanie, welkom bij The Herd!

Cyanide gaat over een jonge vrouw genaamd Eva Cobbs die op een dag haar ouderlijk huis wordt uitgetrokken door twee mannen die ze niet kent. Ze komt uiteindelijk in de instelling van de familie Breckinrigde terecht die gruwelijke experimenten doen op mensen. Binnen de muren komt ze erachter wie ze werkelijk is en dat haar hele leven eigenlijk een geheim is. Ze komt erachter wie ze kan vertrouwen en wie niet en dat er geen andere keuze is dan om te ontsnappen.

Cyanide is jouw debuut; een megaspannend (en soms gruwelijk) verhaal! Wat is je inspiratie voor dit boek geweest?

De meeste inspiratie haal ik uit muziek, boeken of films die ik heb geluisterd of gezien. Ik was een music video van één van mijn favoriete bands, Deathstars, aan het kijken. Ik had de video al tientallen keren gezien tot plotseling het idee als een bom ontplofte in mijn hoofd. Binnen drie dagen had ik een kwart van het boek geschreven.

Wauw, binnen drie dagen! Harstikke tof, vooral voor iemand die er nooit van droomde om schrijver te worden. Wat heeft je dan toch aan het schrijven gekregen?

Toen ik klein was, schreef ik wel eens korte verhalen. Ik hield ervan om mijn eigen verhalen op papier te zetten, vooral omdat ik veel te veel fantasie had. Ik geloof dat ik eens een heel boekwerk heb geschreven over een meisje dat werkte op een manege en verliefd werd. Als dat verhaal ooit het daglicht ziet (gezien mijn moeder hem nog ergens moet hebben bewaard) moet ik mensen vermoorden, haha. Toen ik ouder werd, deed ik niets meer met schrijven tot ik in 2015 aan Cyanide begon. Ik wilde van alles worden, maar schrijver stond ergens onderaan de lijst. Toch heeft het schrijven het gewonnen!

Cyanide is een mustread voor lezers die houden van medische thrillers, waarin verraad, vertrouwen en liefde en spanning de boventoon voert.

Had je verwacht dat je je boeken en eBooks zou uitgeven in eigen beheer?

Nee, zeker niet. Ik had tot een jaar terug een mondelinge overeenkomst met een uitgeverij, die uiteindelijk failliet is gegaan. In die tijd heb ik wel even in de dip gezeten tot ik Mariëlle Brouwer van de Structure-serie sprak. Zij is de persoon die me het meest over de boekenwereld heeft geleerd en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Zij was uiteindelijk ook de persoon die me vroeg waarom ik niet voor self-publishing koos, en toen dacht ik: waarom niet? Dus nu zijn we hier. Indie zijn betekent voor mij vrijheid. Vrijheid in alle keuzes die ik zelf mag maken. Ik hoef niets met iemand te overleggen en ik kan overal ja of nee op zeggen.

Zo is het maar net! Ennuh.. nu je de smaak te pakken hebt, kunnen we dan ook meer boeken van je verwachten?

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van het derde deel van de Insanelym serie. Ondertussen schrijf ik ook een totaal nieuwe serie. Waar deze over gaat? Dat is nog geheim…

 

Insanelym CyanideCyanide door Melanie van Garderen

De spannendste read van deze zomer… Cyanide is het meeslepende debuut van Melanie van Garderen en eentje waarbij al je haren rechtovereind gaan staan. Ben je op zoek naar een huiveringwekkend boek dat je niet weg kunt leggen tot je de laatste letter hebt gelezen? Dan zit je met Cyanide zeker goed! Warning: dit boek is niet voor de faint hearted. Durf jij het aan? Klik dan HIER voor jouw exemplaar!

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden