De val van Hymír

Genomineerd voor een Indie Award, winnaar van De Gouden Lettervreter en finalist van Sweekstars2017. Fantasy auteur Owan Drake is a force to be reckoned with en met zijn debuut De Val van Hymír bewijst hij waarom. Owan, welkom bij The Herd!

Wie is Owan Drake?

Owan Drake, is mijn schrijversnaam. Om persoonlijke redenen heb ik ervoor gekozen om mijn echte naam niet prijs te geven. Mits het nog niet duidelijk was, ik hou van schrijven. Ik was altijd een gamer geweest, en ik heb ook niet heel veel boeken gelezen. Maar er zat wel altijd iets creatiefs in me, dus besloot ik in eerste instantie een Indie Game te maken. (Ja, dat bestaat ook nog, haha) Na 80 uur werken had ik slechts 20 minuten speeltijd, en zelfs daar zaten nog heel veel bugs in. Ik dacht, weet je wat, ik ga hier een boek over schrijven, dat gaat ietsje sneller.

Schrijven is dan min of meer op je pad gekomen. Of heb je er altijd van gedroomd om schrijver te worden?

Het idee heeft vroeger wel in mijn hoofd gespeeld, maar door veel persoonlijke problemen, en gebrek aan lef heb ik het laten varen. Totdat ik ineens dacht: weet je wat, ik ga het gewoon doen, je leeft maar één keer.

Gaaf! Was het ook altijd je intentie geweest om je (e)boeken uit te geven in eigen beheer?

Als je dingen realistisch bekijkt is de kans om bij een reguliere uitgever binnen te stromen zeer klein. Bovendien hoorde ik vaker dat ze teveel aan je verhaal willen sleutelen, waardoor ik dacht: nee dat is niet oké. Het is mijn verhaal en dat moet het blijven, of ze nu uitgever zijn of niet. Bovendien ben ik wel een persoon die van een uitdaging houdt en moeilijke dingen niet uit de weg gaat. Ik had niks te verliezen, dus ik ging er gewoon voor.

Jouw debuut, De Val van Hymír, is sindskort ook verkrijgbaar bij The Black Sheep Indie. Voor welke lezers is dit verhaal een mustread?

Voor mensen die tegen een stootje kunnen. Er wordt flink wat in gescholden. Het boek is mannelijk en ruig. Zo vond ik het altijd al vreemd dat schrijvers hun personages laten eten en drinken, maar nooit naar het toilet laten gaan, om het maar even netjes te zeggen. Ik laat dit dus wel gebeuren, en beschrijf dat ook op een best lompe manier. Mijn fans vergelijken De Val van Hymír vaak met Game of Thrones en Lord of The Rings. Er was zelfs ooit een fan die zei: ”Dit is Game of Thrones meets Lord of the Rings, meets Inkheart, overgoten met een geheel eigen sausje.”

Vanwaar de reference met Inkheart?

Fantasy speelt zich eigenlijk altijd in een andere wereld af. Vaak in een middeleeuwse setting met ridders, magie en andere aanverwante zaken. In mijn verhaal is dat ook, maar in mijn boek is ook een verhaal dat zich in het heden van diezelfde wereld afspeelt. In deze wereld hebben ze dan ook technologie zoals smartphones en dergelijke. Dit heb ik enerzijds gedaan om te laten zien dat een middeleeuwse fantasy-setting zich net als onze aarde kan ontwikkelen. Anderzijds heeft het ook zeker een functie in het verhaal, die je al dan niet pas aan het einde zult begrijpen.

Klinkt goed! Wat kunnen we het komende jaar nog meer verwachten?

Sowieso mijn nieuwe boek, het vierde boek is binnen De Zaden der Hoop-serie. Waarschijnlijk ook nog een kortverhaal over een bepaalde kat die in mijn boeken voorkomt. Niet in dit boek, pas vanaf deel I.5. Ook ben ik nog bezig met een samenwerkingsproject met Susie Bosveld.

Je bent nu al een tijdje self-publisher en jouw debuut wordt ontzettend goed ontvangen! Heb je nog een tip voor schrijvers die ook willen uitgeven in eigen beheer?

Wat ik vaak zie, is dat beginnende schrijvers “de fout” maken om alleen een fysiek boek te publiceren. Wat helemaal is prima, als ze zelf de voorkeur aan papieren boeken geven. Maar ik zou deze schrijver willen adviseren om hun boeken ook als eBook uit te geven. Als je ook een eBook publiceert, bereik je al een veel groter publiek, en – ook al zijn er nog veel lezers die graag een papieren boek lezen – zullen deze mensen bij beginnende schrijvers – en vooral bij selfpubbers – vaak eerst een eBook kopen. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met een auteur.

 

De Val van Hymír

Lord of the Rings, The Hobbit, urenlang verdwaald raken in een magische wereld en de duisternis willen verdrijven met het licht. Begint je hart al sneller te kloppen? Anders die van ons wel! Fantasy auteur Owan Drake schets in zijn debuut De Zaden der Hoop een spannende queeste waar liefhebbers van wonderlijke wezens en bovennatuurlijke krachten urenlang leesplezier aan zullen beleven! Durf jij dit avontuur aan te gaan? De Val van Hymír download je GRATIS bij The Black Sheep Indie, whoehoe! Klik HIER voor jouw exemplaar!

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden
nl_NLDutch
nl_NLDutch