Whoehoe! Er is niets dat ons hartje sneller laat kloppen, dan een uitbreiding aan onze stal. En een uitbreiding, it is! Pfoeh. Met een opgetrokken borst, die gevuld is met trots, mogen we dan eindelijk onthullen dat we het eBook Circus Cesaria van Sanne Hillemans komend voorjaar aan onze shop mogen toevoegen. Yes! Circus Cesaria is het eerste New Adult titel dat The Black Sheep Indie zal aanbieden, en zeker niet de minste. Sanne: ‘Ik hoop dat mijn boeken mensen een ontsnapping kunnen bieden aan de dagelijkse sleur en dat ze zich geïnspireerd voelen. Geïnspireerd om hun dromen na te jagen, zoals ik doe, of om de wereld eens op een andere manier te bekijken.’

Sanne Hillemans, go-getter pur sang

Met vijfentwintig jaar is Sanne bijna afgestudeerd aan twee studies: Psychologie en bedrijfskunde. Heeft ze twee keer een half jaar in het buitenland gewoond, en is ze constant bezig met persoonlijke ontwikkeling om zo het best uit zichzelf te halen. Haar ambitie? Kunnen leven van haar schrijven, overal ter wereld te kunnen werken en haar leven reizend door te brengen. Zoals bij veel schrijvers, begon het schrijven bij Sanne ook al op jonge leeftijd.

‘Ik schrijf al sinds ik me kan herinneren. Vroeger had ik een zolderkamer, waar ik avonden zat te typen op een ouderwets toetsenbord, op een computer die er minstens vijf minuten over deed om op te starten. Maar de fantasie voor verhalen was er ook voor die tijd al. Mijn barbies voerden hele gesprekken met elkaar en ik was als kind hardop dialogen aan het voordragen in de woonkamer – iets wat mijn moeder zich ongetwijfeld nog goed kan herinneren. Ik denk dus dat het altijd al in me heeft gezeten en er op verschillende manieren uit heeft gewild. Ik zat vroeger op de jeugdtheaterschool, maakte graag filmpjes met vriendinnen, had constant inwendige conversaties en schreef natuurlijk lange pagina’s over onuitgewerkte personages, slecht beschreven omgevingen en oppervlakkige drama. Het spreekwoord ‘oefening baart kunst’ is hier dan ook wel van toepassing.’

Je hebt al enige ervaring met uitgeverijen. Waarom kies je dan toch voor self-publishing?

‘Als ik de afgelopen tijd één ding geleerd heb, is het dat niemand zo gepassioneerd is over mijn werk als ik dat zelf ben. Het is voor niemand zo belangrijk om mijn boeken de wereld in te krijgen en iets te bereiken met mijn schrijven, dan voor mij. Is dan niet de meest logische stap om mezelf verantwoordelijk te stellen voor mijn eigen succes? Ik vind van wel. Ik ben een echte doener en ga niet vijf maanden zitten wachten tot een uitgeverij heeft bepaald of ze wel of niet met me in zee willen, waarna je een lang proces start, waarin je van alles uit handen wordt genomen en waarin je niet meer de eindverantwoordelijke bent. Ik heb veel verhalen in me en ik wil snel schakelen. Daarnaast heb ik alle vaardigheden in huis om het zelf te doen en voor de zaken waar ik hulp bij nodig heb, schakel ik hulp in. Het is geen hogere wiskunde, maar wel hard werken. En dat schrikt me niet af.’

Meeste schrijvers schrijven om te inspireren, om ervaringen te delen, of om gewoon iets kwijt te kunnen. Wat en wie hoop jij met jouw verhalen te bereiken?

‘Het mooiste zou natuurlijk zijn dat iedereen die het boek leest, er een bepaalde boodschap uit zou halen die voor hen op dat moment een verschil kan maken. Maar ik weet dat niet iedereen mijn werk leuk zal vinden en het is ook niet mijn doel om iedereen te pleasen. Ik hoop dat mijn boeken voor mensen een ontsnapping kunnen bieden aan de dagelijkse sleur en dat ze zich geïnspireerd voelen. Om hun dromen na te jagen, zoals ik doe, of om de wereld eens op een andere manier te bekijken.’

Wat maken jouw verhalen kenmerkend?

‘Al mijn verhalen zijn te vergelijken met de welbekende ui. Het heeft lagen. Zoals mensen lagen hebben. En in veel van mijn verhalen, probeer ik die lagen langzaam maar zeker bloot te leggen. Mensen zijn nooit wat ze op het eerste gezicht lijken en toch baseren we daar altijd onze conclusies op. Ik hoop ergens dan ook dat mensen inzien dat er vaak veel meer schuilgaat onder iemands verschijning, dan je in oogopslag kunt zien.’

In het voorjaar van 2017 verschijnt het eBook Circus Cesaria. Kun je ons een tipje van de sluier geven waar het over zal gaan?

Als Noah een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Een tragisch verlies heeft ertoe geleid dat hij al weken bezig is om zijn verdriet in alcohol te verdrinken en deze verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft.
Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.

Circus Cesaria, een spannende must read en vanaf april verkrijgbaar in The Black Sheep Indie Shop! Wij kunnen niet wachten! Wil je trouwens meer over Sanne en haar eBook weten? Houd dan de komende weken The Black Sheep Indie in de gaten voor nog meer leukst van en over Sanne!

 

The Black Sheep Indie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *