Maar een stagiair

Als docent maak je veel mee, debutante en geschiedenisdocent Sanne van der Hulst kan het beamen. Haar tijd als stagiair kan ze nog goed herinneren. Zo goed zelfs dat ze besloot er een openhartig boek over te schrijven. Sanne, welkom bij The Herd!

Hoe is jouw schrijfavontuur begonnen?

Ik heb altijd veel gelezen en schrijven ging me altijd al vrij makkelijk af. Ik ben afgestudeerd als docent geschiedenis en tijdens de jaren dat ik lesgaf, heb ik vaak verhalen gedeeld over de gekke of leuke gebeurtenissen die ik met mijn leerlingen meemaakte. Hier kreeg ik altijd positieve reacties op, zodoende ben ik uiteindelijk begonnen met het opschrijven van deze verhalen.

Vrijwel alle verhalen uit Maar een stagiair zijn gebaseerd op de lessen die je in het echt gegeven hebt. Wat kunnen lezers verwachten?

Mijn boek gaat over Hanna, een stagiair geschiedenis op een middelbare school. Ze heeft niet alleen te maken met haar eigen worstelingen als stagiair, maar ook met alles wat de leerlingen doen en zeggen. Dit levert vaak grappige situaties op, vanwege de onvoorspelbaarheid van de leerlingen.

Voor wie is Maar een stagiair een echte mustread?

Maar een stagiair is een leuk en herkenbaar verhaal voor andere docenten, maar ook voor stagiaires in andere beroepen! Het stagiair-zijn is denk ik herkenbaar voor veel mensen.

Maar een stagiair is jouw debuut. Heb je er altijd van gedroomd om schrijver te worden?

Moeilijke vraag! Ik denk dat ik het vooral altijd heel leuk vind om heel veel verschillende dingen te doen in het leven. Verschillende baantjes, verschillende ervaringen opdoen, schrijven is daar één van.

Had je verwacht dat je je (e)boek zou uitgeven in eigen beheer?

Ik ben pas begonnen met schrijven nadat ik The Black Sheep Indie kende. Ik heb eerst een aantal manuscripten gelezen en deze verbeterd voor het platform. Na dit een aantal keer gedaan te hebben, bedacht ik dat ik ook graag mijn verhalen naar buiten wilde brengen. Dus de keuze om voor dit platform te gaan was snel gemaakt. Ik vind het fijn om bij de indies te horen!

Kunnen we nog meer verhalen en boeken verwachten?

Daar heb ik nog helemaal geen idee van! Ik hoop dat ik snel weer aan het schrijven sla en wie weet over een tijd nog een boek kan uitgeven bij The Black Sheep Indie!

Tot slot, wat je jouw nummer één advies voor (aspirant) schrijvers die ook willen uitgeven in eigen beheer?

Ik denk dat het belangrijkste is dat je gewoon moet beginnen met schrijven. Dat is eigenlijk het moeilijkste deel van uitgeven in eigen beheer!

 

Maar een stagiairMaar een stagiair

Vanaf NU in de shop! Maar een stagiair is een hilarisch en herkenbaar verhaal voor docenten, maar ook stagiaires in andere beroepen! Ga jij binnenkort (als docent) stage lopen of ben je benieuwd hoe docenten studenten nu écht ervaren? Download dan vandaag Maar een stagiair! Klik HIER voor jouw exemplaar!

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden