“Verhalen hebben mij altijd geboeid, vooral tijdens geschiedenisles. Ik kreeg er vaak een beeld bij en ging nadenken over het leven van zo’n persoon. Dat is mijn motivatie geweest om met schrijven te beginnen.” Susanne, welkom bij The Herd!

First things first: wie is Susanne van den Beukel-Hendriks?

Hai, ik ben Susanne en ik ben gek op verhalen vertellen, in een gesprek en op papier. Ik vind bijzondere wetenswaardigheden leuk. Verder houd ik erg van series kijken. Vooral van Amerikaanse series en dat merken lezers ook in mijn verhalen. Op dit moment kijk in Picasso en dan herken ik dingen. Zoals het niet begrepen worden door het publiek, het vinden van kopers voor zijn werk, een eigen stijl creëren.

Heb je er altijd van gedroomd om schrijver te worden?

Onbewust misschien wel. Het lijkt me vooral bijzonder als mensen mij van verhalen kennen. Net zoals met Annie M.G. Schmidt die woorden zoals Lispeltuut, hasselbramen en krullevaar verzon, iedereen die Pluk (voor)gelezen heeft kent die woorden.

Verdraaid goed is jouw debuut en uitgegeven in eigen beheer. Waarom deze keuze?

Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook echt voor. Dus toen ik had besloten om een boek te schrijven, wilde ik ook echt een papieren versie van mijn eigen boek. Natuurlijk heb ik het eerst bij de reguliere uitgevers geprobeerd, maar dat is niet gelukt. Gelukkig maar achteraf, want ik ben erachter dat ik een echte indie schrijver ben. Ik wil graag dingen doen zoals ik ze in mijn hoofd heb. Zoals met het redigeren, ik bepaal of een aanpassing ook echt doorgaat of dat het blijft zoals ik het geschreven heb. Hetzelfde geldt voor de cover, mijn boekpresentatie, enzovoorts.

Verdraaid goed is ook te vinden in de shop van The Black Sheep Indie. Wat kunnen lezers van het verhaal verwachten?

Verdraaid goed gaat over Crystal. Tijdens haar studie in Rotterdam zit de onzekere Crystal niet lekker in haar vel. Als ze bevriend wordt met studiegenootje Mandy weet ze niet zo goed wat ze daarmee moet. Ze observeert hoe Mandy met anderen omgaat, was zij zelf maar zo zelfverzekerd. Crystal ontwijkt zoveel mogelijk mensen, maar in het bijzonder haar huisgenoot Mark. Met muziek op, meestal van Michael Jackson, fietst Crystal door haar woonplaats Den Haag als fietskoerier. Ze dagdroomt van werken als dj. Als ze klaar is met werken gaat ze regelmatig naar haar broer Ruben, die haar nog altijd als klein zusje ziet – ook al is ze 19 jaar. Ze vertelt hem over haar dagdroom en hij spoort haar aan een set te kopen. Zou het Crystal lukken om haar droom als dj te verwezenlijken? Zou ze dat durven, nadat ze zolang gepest is en vervagen daarmee haar littekens?

Wat is je inspiratie voor dit verhaal geweest?

Iedere gebeurtenis laat een herinnering achter. Zoals de eerste keer dat je verliefd bent en je uren kunt dromen over dat loopje van die ene jongen. Het kan ook fout gaan, wanneer iemand die je vertrouwd je in de steek laat. Zoiets tekent je, als een litteken. Soms is dat zichtbaar, maar meestal niet. Als een verborgen litteken draag je die herinneringen met je mee. Met deze trilogie wil ik lezers met een litteken hoop geven, zodat ze net als Crystal, Gwen en Nina tot bloei kunnen komen.

Wat je jouw nummer één advies voor (aspirant) schrijvers die ook willen uitgeven in eigen beheer?

Neem jezelf serieus als schrijver! Volg een cursus, lees artikelen. Maar het aller belangrijkste: maak echt tijd om te schrijven. Het liefst iedere dag. Dat vind ik nog steeds lastig, maar dat werkt het beste. Soms heb ik maar een kwartier de tijd en dan ga ik er voor zitten. Dan merk ik dat ik op andere momenten ook inspiratie/inzichten voor mijn verhaal heb. Dus als ik dan ga zitten (ook al is het een kwartiertje), dan zit ik gelijk in de juist schrijf-flow. Succes!

 

Verdraaid goed

De titel zegt het eigenlijk al… Onze nieuwste aanwinst in de shop is gewoon, tja, verdraaid goed! Ga voor maar 0,99 cent swingend het weekend in met deze heerlijke read en klik HIER voor jouw exemplaar!

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden