Prijs van Vertrouwen

Ze schrijft en geeft uit onder de initialen T.M. Zaan, is een echt gezelligheidsdier, houdt ervan om mensen om zich heen te hebben en is vanaf vandaag de nieuwste schrijfster in onze Herd! Tessy: ‘In mijn jeugd heb ik de nodige liedjes, gedichten en verhaaltjes geschreven, maar nooit met de achterliggende gedachte: hier ga ik wat mee doen. Verhalen verzinnen deed ik veelvuldig, maar nam nooit de moeite om ze op te schrijven. Tot dat…’

Wanneer ging voor jou de knop om en wist je dat je schrijfster wilde worden?

Het was tijdens een mooie vakantie in Frankrijk, zo’n zeven jaar geleden. Mijn gezin het zo erg naar hun zin dat tienerzoon de hele dag weg was met vrienden. Manlief een visvijver gevonden had waar je op ieder moment van de dag fantastisch kon vangen, of flauw kon zeveren. En mijn vierjarige dochter klokslag half acht compleet knock-out viel van alle inspanningen. Genoeg tijd voor mijn hobby zou je zeggen. Nou, mooi niet! Onder het mom van travel light met de caravan had ik maar één dik boek meegenomen en daar was niet doorheen te komen. Omdat het plaatselijke boekjesaanbod in het Frans voor mij niet leesbaar was, ben ik begonnen met schrijven. Dit resulteerde in soms hilarische stukken, maar ook emotionele dialogen en erotische scènes die samen de ruwe tekst vormden van Prijs van Vertrouwen.

Prijs van Vertrouwen is jouw debuut geworden. Waar gaat het verhaal over?

Het verhaal gaat over Gia de Leeuw, een vrouw die alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is succesvol, rijk en ook nog eens bloedmooi. Dat laatste zorgt ervoor dat ze door velen graag wordt gezien, behalve door haarzelf. Want achter deze prachtige verschijning schuilt een totaal ander zelfbeeld. In een wereld van concerten en evenementen, waar zelfvertrouwen juist heel belangrijk is, houdt Gia zich staande. Beschadigd door ervaringen uit haar verleden begeeft Gia zich niet meer op het liefdespad tot ze voor haar werk tijdelijk wordt uitgezonden naar België en daar besluit te gaan stappen met haar vrienden. Een spontane ontmoeting met drie mannen zorgt ervoor dat alles verandert en zet haar leven volledig op zijn kop. Wie weet het hart van Gia te stelen en wint de prijs van vertrouwen?

Klinkt als een heerlijk zomerverhaal! Voor wie is Prijs van Vertrouwen een mustread?

Hoewel een aantal mannen met plezier het boek gelezen heeft, blijft het toch een mustread voor vrouwen die houden van new adult, romans of chicklit. Voor alle vrouwen die deze zomer op vakantie gaan. Of juist thuis blijft en aan een zwembad of strand vertoeft. Het is een perfect zomerboek met een snelle schrijfstijl, de nodige humor en, dat is misschien wel een heel opmerkelijk punt van het eBook, daar waar je het einde verwacht, ben je pas op de helft.

Prijs van Vertrouwen heb je uitgegeven in eigen beheer. Was dat altijd het plan geweest?

Mijn keuze voor self-pubben is pas gekomen nadat mijn uitgever ermee stopte. Op dat moment was Prijs van Vertrouwen nog maar kort verkrijgbaar als eBook en ik was druk bezig met de promotie, toen ik een berichtje kreeg dat de uitgeverij er twee weken later mee zou stoppen. Op dat moment ben ik me gaan beraden wat ik wilde en wat mijn mogelijkheden waren. Omdat ik nooit een uitdaging uit de weg ben gegaan, besloot ik het zelf te gaan doen. Hier heb ik totaal geen spijt van, maar weet waar je aan begint. Het is een enorm leerproces en een uitdaging. Maar ik ben heel trots op waar ik, en ook Prijs van Vertrouwen, nu is en waar we heen gaan.

Self-publishing is inderdaad een uitdaging, maar wel een ontzettend leuke uitdaging. Wat zou je aspirant self-pubbers willen adviseren?

Schrijf het boek dat je zelf wilt lezen is een veel gehoorde tip. Dat heb ik gedaan. Ik lees graag verhalen waar van alles in zit, van humor, drama en psychologie, maar wat ook leuk is om te lezen. Prijs van Vertrouwen laat zich niet zo goed in een hokje stoppen het is deels roman, deels chicklit, new adult en feelgood, maar bevat al het bovenstaande. Verder, doe gedegen onderzoek, geef niets uit waar je niet 100% achterstaat en controleer goed aan wie je je geld uitgeeft. Zoek van alles en iedereen referenties. Zoek hulp bij alle groepen die er zijn op Facebook en houd je oren en ogen open. Maar mijn nummer één advies: accepteer kritiek en doe er iets mee, dat maakt niet alleen je boek, maar ook jou als auteur beter.

Tot slot, wat kunnen we komend jaar nog meer verwachten?

Stage! De opvolger op Prijs van Vertrouwen en wordt dit jaar nog verwacht. Dit verhaal is nog steeds in ontwikkeling, maar is ook een op zichzelf staand verhaal. Je kennis maakt met Jake Black een succesvol rockartiest die uit het niets contact opneemt met een 18 jarig meisje, en haar de kans biedt een duet met hem op te nemen. Hij ziet haar als zijn ontdekking, of misschien wel heel veel meer…

 

The Black Sheep Indie


Prijs van VertrouwenPrijs van Vertrouwen

Op zoek naar een heerlijke summer read voor op vakantie? Of blijf je thuis en wil je lekker in tuin of op het balkon genieten van een feelgood die je hart sneller laat kloppen? Prijs van Vertrouwen is hét perfecte zomerboek voor in de zon of voor lekker op de bank met een goed gevuld glas wijn! Klik hier voor jouw exemplaar!

 

Plaats een reactie

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Contact

Bericht is verzonden